Meer nieuws

Weg met die ketting! Welkom Belt Drive!

Een fiets met Belt Drive is de grootste innovatie aan de fiets van de afgelopen decennia. Als u van fietsen houdt, maar niet van onderhoud, dan is de tandriem-aandrijving wat voor u. De Gates Belt Drive vervangt de vette ketting voor een schone, lichtlopende en supersterke carbon tandriem die nauwelijks onderhoud nodig heeft.


Weg met die ketting! Welkom Belt Drive!

Een fiets met Belt Drive is de grootste innovatie aan de fiets van de afgelopen decennia. Als u van fietsen houdt, maar niet van onderhoud, dan is de tandriem-aandrijving wat voor u. De Gates Belt Drive vervangt de vette ketting voor een schone, lichtlopende en supersterke carbon tandriem die nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Een fiets met tandriem-aandrijving van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem-aandrijving hoeft niet gesmeerd te worden en loopt altijd soepel. Lekker fietsen, lange tochten maken, op fietsvakantie, naar uw werk op en neer of door de modder ploeteren. Daarna wegzetten en de volgende dag zo weer op uw stille fiets springen en wegrijden... op een fiets met Belt Drive kan dat gewoon!

De tandriem is opgebouwd uit UV- en weerbestendig polyurethaan rond een kern van carbon draden. Deze carbon kern biedt de benodigde treksterkte om voor het eerst ook op de fiets te kunnen profiteren van de voordelen van een soepele, schone en duurzame riemaandrijving.

De voordelen:

1. Schoon

Een conventionele ketting moet gesmeerd worden, maar vermengd met zand kan er een schurende pasta ontstaan, waardoor de ketting extra snel slijt en de roestwerende laag verdwijnt. Een tandriem heeft geen smering nodig en blijft zo mooi schoon en bovendien kan deze niet roesten. Modder en sneeuw wordt tussen de tanden van de speciaal opengewerkte tandwielen door geperst. Een fiets met tandriem heeft geen ontsierende en zware kettingkast nodig.

2. Duurzaam

Tijdens duurzaamheidstest werd aangetoond dat de tandriem een 2 tot 3 keer zo lange levensduur heeft als de meest duurzame conventionele ketting. Zo heeft Santos het record rond-de-wereld-fietsen met een tandriem gehaald en zijn er veel successen geboekt in loodzware marathon-wedstrijden als de Australische Crocodile Trophy.

3. EfficiŽnt

De soepele carbon draden, de speciaal afgestemde steek van de tanden en het uitgekiende tandprofiel maken de riem net zo efficiŽnt als een standaard ketting. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat de Gates Carbon Driveô een even hoge vermogensoverdracht heeft als een nieuwe standaard rollenketting. Het rendement van een conventionele ketting kan snel verminderen door vuil en slijtage. In tegenstelling tot de ketting treedt bij de tandriem in de loop der tijd geen vervorming en nauwelijks slijtage op en daarmee ook gťťn rendementsverlies. Over de gehele levensduur is de tandriem dus efficiŽnter dan de conventionele fietsketting.

4. Onderhoudsvriendelijk

Een tandriem hoeft niet gesmeerd te worden en dus hoeft u ook nooit meer in de weer met ontvettingsmiddeltjes, borstels en poetsdoeken. Zo af en toe het grove vuil met de tuinspuit wegspoelen is voldoende. Als u de fiets een beurt geeft en het frame met siliconenspray behandelt, dan kunt u de tandriem hier ook gerust eens mee inspuiten om hem extra vuilafstotend te maken.
U heeft geen speciaal gereedschap als een kettingpons meer nodig. Het vervangen van de tandriem gebeurt heel eenvoudig met een inbussleuteltje.
Een kettingkast is bij een tandriem niet nodig en dat maakt het uitnemen van het achterwiel in geval van een lekke band veel eenvoudiger.

5. Stil

Geen zanderig gekraak van metaal op metaal, gerammel of andere geluiden.

6. Snaarstrak

De tandriem rekt dankzij de carbon kern niet op en biedt dus, in tegenstelling tot de conventionele rollenketting, gedurende zijn gehele levensduur een nagenoeg constante spanning. Na een inrijperiode wordt de riem vaak even nagespannen en daarna nauwelijks meer.

7. Licht gewicht

Een reguliere fietsketting weegt ca. 300 gram. De tandriem heeft, afhankelijk van de lengte, een gewicht van slechts 70 tot 80 gram. Inclusief voor- en achtertandwiel weegt de tandriem-aandrijving 300 gram. Daarnaast wordt het gewicht van een kettingkast uitgespaard. Met name vakantiefietsers hebben voordeel van het lagere gewicht van de tandriem, want zij hoeven op hun lange tochten geen zware reserveketting en kettingpons meer mee te nemen. Een reserveriem en een inbussleuteltje zijn voldoende voor het geval de riem breekt.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Bergstraat 50, 5551 AX, Valkenswaard
  • info@pittfietsen.nl
  • (040) 201 30 47
  • KvK: 17004128

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9.00 - 12.30 & 13.15 - 18.00
Woensdag:  9.00 - 12.30 & 13.15 - 18.00
Donderdag:  9.00 - 12.30 & 13.15 - 18.00
Vrijdag:  9.00 - 12.30 & 13.15 - 18:00
Zaterdag:  9.00 - 16.00
Zondag:  Gesloten


Facebook
Onze merken

Alpina
Bakfiets.nl
Batavus
Bioracer
Cortina
Gazelle
Haibike
Koga-Miyata
Leaderfox
Loekie
Magura
Pegasus
Qwic
Ridley
Santos
Scott
Superior
Union
Van Raam
Vogue
Winora